Проверява се дали има участие на служители от Гранична полиция“ в случая

...
Проверява се дали има участие на служители от Гранична полиция“ в случая
Коментари Харесай

Зам.-главният секретар на МВР: Проверяваме за участие на граничари в случая с камиона-ковчег

Проверява се дали има присъединяване на служители от „ Гранична полиция “ в случая с камиона ковчег до с. Локорско. Това сподели в ефира на БТВ зам.-главният секретар на Министерство на вътрешните работи гл. комисар Станимир Станев.
Всичко по тематиката: Мигрантска рецесия 963
„ Ако сравним данните от първата и втората седмица на февруари, може да се каже, че мигрантският напън върху страната ни понижава. За жал обаче през тази трета седмица на месеца мигрантският напън отново започна да се усилва “, сподели той.

Гл. комисар Станев си изяснява това с по-доброто време и с множеството искащи да изоставен рамките на Турция. Той е безапелационен, че външната граница на ЕС се охранява доста добре с тези средства, с които България разполага.

„ Важно е да кажа, че ние заварихме 2000 души по-малко в Групово дело „ Гранична полиция “ – тези чиновници бяха съкратени. Налагаше се да се командироват чиновници от вътрешността на страната, с цел да се компенсират неналичията. Като съпоставихме данните за изплатените командировъчни и изключителния труд, излиза, че е по-добре да си назначим чиновници. Ние от дълго време сме създали тези стъпки “, сподели още той.

Зам.-главният секретар на Министерство на вътрешните работи разясни, че „ стягат обръча “ към каналджийте, само че те стават и доста по-изобретателни – в случай че преди време са ги превозвали с рейсове, в този момент вършат тайници и ги засипват със зърно или с дърва, какъвто е казусът с камиона ковчег в с. Локорско.

„ Има чиновници, които бяха отстранени. Други напуснаха сами преди да завърши инспекцията на инспектората по случая от Бургас. Има и чиновници, за които имаме информация, въпреки и незадоволителна. Тях ги ротираме – изпращаме ги на други гранични пунктове и дирекции “, сподели още гл. комисар Станев.

Той разясни, че Групово дело „ Вътрешна сигурност “, ГДБОП и ДАНС разследват служители на „ Гранична полиция “, които се занимават с този тип активност, в това число по случая „ Локорско “.

„ Искам обаче да подчертая, че в Групово дело „ Гранична полиция “ работят извънредно почтени, смели и виновни чиновници. Тези, които са проверявани от службите, са един доста дребен % от общия състав “, безапелационен е гл. комисар Станев.

Зам.-главният секретар на Министерство на вътрешните работи добави, че се проверяват всички канали и в случай че в тях вземат участие техни чиновници, те ще бъдат показани. „ Ние си демонстрираме гнилите ябълки, нищо че това от време на време ни носи негативи “, сподели още той.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР